Kinderpraktijk Flex organiseert regelmatig een (sport)training & cursus voor kinderen. Dit kortdurende beweegprogramma leert kinderen op zichzelf te vertrouwen en omgaan met anderen. De combinatie van dit Flex-kids programma voor kinderen is uniek vanwege de meervoudige doelstelling en de afwisseling in het programma.

Flex-kids is bedoeld voor alle kinderen die meer willen dan alléén vaardigheids- en weerbaarheidstraining, of meer willen dan alléén sporten. Wij denken dat je door te bewegen en doen het beste leert.
En juist dáárom zetten wij Flex-kids letterlijk en figuurlijk in beweging. Door spelletjes en actieve oefeningen leer je over jezelf en over een ander.

De kern van de training bestaat uit het feit dat elk kind uniek is, en dat het trots op zichzelf mag en moet zijn. Behalve pret maken en sportief bezig zijn, bestaat de rode draad van de training uit het versterken van het zelfvertrouwen. Onderdelen die spelenderwijs aan bod zullen komen zijn o.a: met elkaar omgaan, prioriteiten stellen, samenwerken, eigenwaarde, pestgedrag, zicht op jezelf en zicht op de ander. Er is daarbij veel aandacht voor lichaamshouding , motorische vaardigheden, uitstraling en ademhaling.


De cursus duurt 8 weken. Informeer vrijblijvend naar data en mogelijkheden. De gebiedsteams van uw gemeente vergoedt deze cursus in veel gevallen.